ГоловнаПолітика

Єфремов закликав не погіршувати ситуацію в економіці діями щодо повернення Конституції-2004

Лідер фракції ПР розкритикував Яценюка

Єфремов закликав не погіршувати ситуацію в економіці діями щодо повернення Конституції-2004
Фото: Макс Левин

Змінювати Конституцію необхідно тільки конституційним шляхом - згідно з 13 розділом Основного закону.

Таку думку висловив голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов під час брифінгу після погоджувальної ради у ВР, передає прес-служба партії.

При цьому він назвав неприпустимими дії опозиції з блокування нормальної роботи Ради, вимагаючи винести на розгляд законопроект про повернення до Конституції 2004 року.

"Коли в країні дійсно серйозне політичне протистояння, яке загрожує перерости в економічну кризу... то будь-який розумний політик у цій ситуації повинен подумати про недопущення розпалювання цього протистояння... І якщо сьогодні з одного боку йдеться про те, що є проблеми в економіці, промисловості, то з іншого - робиться (представниками опозиційних фракцій - ред.) усе можливе, щоб парламент не працював і не зміг прийняти рішення, які могли б дозволити поліпшити роботу економіки", - розкритикував опонентів Єфремов.

"Уже висловилася і Венеціанська комісія, і всі експерти з ЄС про те, що змінити Конституцію можна тільки у конституційний спосіб, згідно з її 13-м розділом. І не можна сьогодні змінити Конституцію, визнавши, що рішення Конституційного Суду неправильне. Тому що Верховна Рада не має, згідно з Конституцією, повноважень визнавати рішення КС неправильними. Немає в неї таких повноважень. ВР не має права приймати закони, які б, крім організаційної роботи та окрім роботи, пов'язаної з процедурою, міняли б якимось чином закони про КС. Це передбачено відповідною статтею Основного закону", - додав він.

При цьому лідер фракції ПР звинуватив Арсенія Яценюка в тому, що в роки його спікерства і коли він балотувався на пост президента, то "говорив речі, протилежні тим, які говорить сьогодні".

"Тоді він казав, що Конституція 2004 року - це трагедія для нашого народу. А сьогодні - давайте протиправним способом повернемося до цієї Конституції... Тоді, виступаючи перед народом і бажаючи отримати його підтримку, він говорив одне, а сьогодні - інше... Це неприйнятно для політика, який претендує на те, щоб його на державному рівні визнавала більша частина суспільства", - зазначив Єфремов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram