ГоловнаПолітика

У ПР заговорили про аполітичний уряд

Анатолій Близнюк перерахував об'єкти, які залишають мітингувальникам

У ПР заговорили про аполітичний уряд
Анатолий Близнюк
Фото: Дмитрий Неймырок/most-kharkov.info

Депутат від Партії регіонів Анатолій Близнюк заявив, що зараз цілком реально сформувати "аполітичний уряд" або уряд довіри, до складу якого могли б увійти представники опозиції.

Про це повідомляє прес-служба ПР.

"Так, влада й опозиція мають різні цілі і політичні програми. Однак це не привід для конфлікту. Чинна влада зацікавлена в мирному врегулюванні політичної кризи. 234 в минулому затримані активісти вже покинули СІЗО, їм змінено запобіжний захід на м'якший. Генеральна прокуратура підтвердила, що у разі виконання опозицією норм закону про амністію кримінальні справи щодо активістів закриють протягом місяця", - наголосив політик.

"Мітингувальникам залишають Український дім, Будинок профспілок і Жовтневий палац, власне, Майдан Незалежності, вул. Хрещатик, де стоять намети, і самі намети. Право на вияв власної позиції гарантовано Конституцією. Такий підхід - ще один жест доброї волі і прагнення влади до примирення. Опозиції запропонували пост Голови КМУ та участь у формуванні нового складу Уряду, проте у відповідь пролунала відмова. Цілком реально сьогодні говорити про створення аполітичного уряду або уряду довіри, до складу якого могли б увійти представники опозиції. Але тут також важливо розуміти, що для нормальної роботи такий уряд мусить мати міцну підтримку в парламенті. Якщо фракції опозиції голосуватимуть солідарно з парламентською більшістю щодо низки значних соціальних та економічних рішень, наприклад, щодо кредитної підтримки з боку МВФ, то Україна швидше подолає конфлікт", - сказав він.

"Люди мають спільні проблеми, які змусили їх вийти на Майдан. І завдання політиків - знайти ефективні інструменти вирішення цих проблем", - підкреслив Близнюк.

"День народження Шевченка як День національного примирення міг би стати такою точкою відліку для формування в Україні повноцінного громадянського суспільства. Щоб усі сторони конфлікту почали слухати і чути один одного. Адже шанобливе ставлення до чужої думки - основа демократії та розвитку держави, та й загалом здорового глузду. Необхідно припинити плодити міфи, а, створивши умови для дискусії, вийти на обговорення шляхів розвитку української державності, щоб оформити узгоджений варіант конституційних змін. Про таке майбутнє для України мріяв і писав у своїх творах Великий Кобзар", - резюмував парламентарій.

Нагадаємо, 13 лютого представники Партії регіонів заявили, що фракція не голосуватиме за прем'єра від опозицції, і повідомили, що збирають підписи під зверненням до президента Віктора Януковича з проханням внести до Верховної Ради кандидатуру на пост прем'єр-міністра зі складу ПР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram