ГоловнаПолітика

Тимошенко вимагає доставити її до суду 24 січня

При цьому екс-прем'єр просить здійснювати безперервну відеофіксацію всього процесу

Тимошенко вимагає доставити її до суду 24 січня
Фото: Стоп-кадр с видеоролика

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко звернулася до адміністрації Качанівської виправної колонії з заявою, в якій вимагає доставити її на судове засідання 24 січня  з розгляду справи щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України".

Про це повідомила прес-служба ВО "Батьківщина".

"Враховуючи той факт, що адміністрацією Качанівської виправної колонії № 54 здійснюються дії, не передбачені чинним законодавством, а саме щодо отримання моєї згоди на етапування, а також вживаються заходи щодо фальшування актів, згідно яких я, нібито, відмовляюсь від участі у судових засіданнях у даній справі, ВИМАГАЮ забезпечити мою доставку у судове засідання 24 січня", - написала Юлія Тимошенко у своїй заяві.

Крім того, екс-прем'єр вимагає з метою запобігання чергових фальсифікацій актів про нібито її відмову від участі у судових засіданнях здійснювати безперервну відеофіксацію всього процесу доставки, починаючи від повідомлення про етапування до безпосередньої доставки до суду.

"З метою недопущення можливих провокацій та об'єктивного висвітлення вказаних подій, вимагаю надати спеціальний візок для мого пересування, забезпечити присутність у моїй лікарняній палаті на момент мого вивезення до суду журналістів незалежних засобів масової інформації та/або захисників з відеокамерами з метою фіксації усього процесу моєї доставки на судове засідання", - заявила Тимошенко.

Як відомо, завтра, 24 січня, Київський районний суд Харкова планує провести чергове засідання з розгляду сфальсифікованої проти Юлії Тимошенко справи щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України".

Нагадаємо, засідання суду у справі ЄЕСУ переносяться з квітня 2012 року в зв'язку з неявкою Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram