ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Сьогодні завершується виборча кампанія

Завтра в Україні буде оголошено день тиші.

Сьогодні завершується виборча кампанія
Фото: Макс Левин

Сьогодні, 26 жовтня, в Україні завершується виборча кампанія перед виборами Верховної Ради.

Протягом дня політичні сили, які беруть активну участь у виборчій кампанії, будуть проводити останні заходи, щоб спонукати своїх прихильників у неділю прийти на дільниці.

Зокрема, ввечері Партія регіонів у Києві на Михайлівській площі організовує мітинг-концерт на підтримку курсу "Від стабільності - до добробуту". В рамках акції обіцяють телемости з десятьма областями України, повідомляє "Радіо "Свобода".

Також увечері на сусідній із Михайлівською Софійській площі столиці зберуться прихильники "Батьківщини". Виступатимуть лідери Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк, Олександр Турчинов, Анатолій Гриценко й інші. Цей мітинг завершить передвиборний тур, під час якого опозиціонери відвідали більш ніж 3000 міст і містечок України.

Лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок проведе зустрічі з киянами в тих мажоритарних округах, де балотуються кандидати від цієї політичної сили.

Мітинг партії "Україна - Вперед!" "Голосуй за нових лідерів!" відбудеться вранці біля Європейської площі столиці. У заході візьмуть участь Наталія Королевська, Андрій Шевченко, Остап Ступка й інші.

Інші претенденти на підтримку суспільства досі не оприлюднили свої плани на останній день кампанії.

Завтра, 27 жовтня, в Україні буде оголошено день тиші. У зв'язку з цим будь-яка агітація в суботу буде заборонена.

Як повідомляли раніше, виборча кампанія цього року може стати найдорожчою в історії України.

Як відомо, вибори відбуватимуться за змішаною (пропорційно-мажоритарною) системою: 225 депутатів обиратимуть за пропорційною системою в загальнодержавному виборчому окрузі за списками політичних партій, решта 225 депутатів обиратимуть за мажоритарною системою в одномандатних округах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram