ГоловнаПолітика

Чемерис: навесні почнуть набирати сили соціальні протести

"Сірником" стане спроба здійснити "ринкові реформи".

Чемерис: навесні почнуть набирати сили соціальні протести
Фото: Макс Левин

Навесні 2013 почнуться акції протесту, які набиратимуть усе більшої сили.

Такий прогноз в ексклюзивному інтерв'ю LB.ua зробив громадський діяч, один з організаторів акції "Україна без Кучми" Володимир Чемерис.

"Було багато прикладів, коли революції відбувалися в доволі забезпечених суспільствах. Революційна ситуація визріває тоді, коли соціальна група розуміє, що стає достатньо сильною й достатньо свідомою того, що потрібно діяти. Сірником, який можна піднести до бочки (не думаю, що буде голод, зростання цін чи інфляції), стане спроба провести нові "ринкові реформи", тобто відчуження всіх соціальних груп на користь однієї - великого капіталу. Пригальмовані до виборів законопроекти на кшталт Трудового кодексу та продажу землі знову спливуть у новій Раді. Це стане підставою для нових соціальних протестів", - наголосив Чемерис.

На думку громадського діяча, відразу після виборів опозиція виведе своїх прихильників на вулицю, але ці протести закінчаться вже в листопаді, оскільки їх не підтримає суспільство.

"А з весни 2013-го почнуться соціальні протести, які набиратимуть усе більшої сили", - вважає Чемерис.

Нагадаємо, згідно із соціологічним опитуванням, три чверті українців не вірять у масові протести в разі погіршення життя в країні або в захист своїх прав і не готові брати в них участь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram