ГоловнаПолітика

Оборонне замовлення щороку збільшуватиметься, - Янукович

За словами Президента, за роки незалежності ОПК сильно постраждав.

Оборонне замовлення щороку збільшуватиметься, - Янукович
Фото: president.gov.ua

Україна планує збільшувати державне оборонне замовлення з року в рік.

Про це під час наради з питань розвитку оборонно-промислового комплексу заявив Президент України Віктор Янукович, передає сайт Глави держави.

"Оборонне замовлення - це наше майбутнє, це те, на що ми будемо орієнтуватися і з року в рік збільшувати оборонне замовлення", - заявив Президент.

Він зазначив, що за роки незалежності ОПК сильно постраждав, однак, завдяки закладеному раніше міцному фундаменту, а також колективам підприємств, багато що вдалося зберегти, а в окремих випадках і розвинути.

У сучасному стані оборонних підприємств посилюються негативні явища, коріння яких беруть початок ще з 90-х років минулого століття. Їх наслідки без перебільшення мають інтегрований вплив на загальноекономічну і соціальну сферу держави

— Андрій Клюєв, Глава РНБО

Президент підкреслив необхідність відпрацювання окремих планів розвитку та реструктуризації щодо кожного оборонного підприємства.

"Але сподіватися на те, що ми і далі будемо варитися "у власному соку", я вважаю, що буде неправильним", - підкреслив він.

Нагадаємо, глава РНБО Андрій Клюєв вважає, що прискорений розвиток ОПК дозволить Україні значно прискорити свій загальний розвиток.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram