ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Об'єднана опозиція ухвалила заяву до "УДАРу" про об'єднання

За словами Гриценка, політсили повинні пройти "іспит на вірність".

Об'єднана опозиція ухвалила заяву до "УДАРу" про об'єднання
Фото: http://dokument.pp.ua

Об'єднана опозиція "Батьківщина" під час з'їзду ухвалила заяву до партії "УДАР" про принципи об'єднання цих політсил.

Про це повідомив один із лідерів Об'єднаної опозиції Анатолій Гриценко.

"Усі делегати з'їзду принципово виступили за об'єднання наших зусиль і також за публічний процес цього об'єднання. Було зачитано лист Юлії Тимошенко, яка також зазначила, що це об'єднання зусиль має відбуватися не підкилимно, а на прозорій публічній основі. Саме тому з'їзд ухвалив окрему заяву, з якою ми звернулися до партії "УДАР" Віталія Кличка", - сказав Гриценко.

Він пояснив, що в цій заяві викладено перелік ключових питань, на перевірку відданості яким об'єднання цих політичних сил має пройти іспит після обрання до парламенту. Серед цих принципів - затвердження закону про відкликання народного депутата, про особисте голосування та кримінальну відповідальність за порушення цієї вимоги, голосування за закон про імпічмент Президента й особливо за початок процедури імпічменту. За його словами, також ці принципи стосуються мораторію на продаж земель до 2016 року, а ще скасування пенсійної реформи, ухвалення іншого податкового кодексу.

Нагадаємо, Об'єднана опозиція "Батьківщина" на з'їзді зняла 26 кандидатів на користь партії "УДАР" і одного кандидата на користь самовисуванця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram