ГоловнаПолітика
Спецтема
Закон о клевете

Влада хоче відвернути увагу від виборів законом про наклеп, - Геращенко

Партії регіонів уже не існує, - заявила член НУ-НС.

Влада хоче відвернути увагу від виборів законом про наклеп, - Геращенко
Фото: Макс Левин

Влада хоче відвернути увагу від проведення парламентських виборів, використовуючи закон про наклеп.

Про це в ефірі "5 каналу" заявила народний депутат, член фракції НУ-НС Ірина Геращенко.

"Я хочу акцентувати увагу на часі, було ухвалено цей закон - у розпал виборчої кампанії, коли щодня всі засоби масової інформації, як зведення з фронтів, отримують інформацію про те, що відбувається з формуванням ОВК, дільничних виборчих комісій, де відбуваються махінації, мухлювання, фальсифікації. І все це створює плацдарм для правильного "сталінського" голосування. Для того, щоб відвернути від цього увагу, щоб нині обговорювали не виборчу кампанію, вирішили щось вкинути в суспільство, щоб журналісти переключилися і почали обговорювати", - зазначила вона.

Президент України в такому вигляді, як цей законопроект є сьогодні, підписувати не буде. І я беру на себе сміливість про це публічно заявити сьогодні.

— Ганна Герман, радник Президента

Крім того, Геращенко заявила, "Партії регіонів уже немає", оскільки депутати-"регіонали" просто бояться йти проти волі Президента та його оточення, ухвалюючи подібні документи без обговорення. Політик додала, що при нинішньому правосудді в країні журналістів садитимуть без суду і слідства за будь-яку неугодну статтю.

Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада схвалила в першому читанні законопроект, що посилює відповідальність за поширення неправдивої інформації. Зокрема, якщо представники ЗМІ, слідчі, прокурори та судді безпідставно звинуватять когось у скоєнні тяжкого злочину, їм загрожуватиме тюремне ув'язнення на термін до трьох років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram