ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Ющенко порівняв себе з Аристотелем

Нація через слабку свідомість не оцінила його мудрість, упевнений екс-президент.

Ющенко порівняв себе з Аристотелем

Екс-президент Віктор Ющенко заявив, що не хвилюється через свій програш на президентських виборах.

Про це він заявив учора, 13 вересня, під час прес-конференції в Ужгороді.

"Результат виборів - це претензія не до мене, відверто скажу. Я себе дуже комфортно почуваю і для себе сформував низку аргументів. Думаю, що була велика помилка моєї нації, коли через популізм, безвідповідальність, дуже часто через слабку свідомість вони прийшли до вибору 2009 року між двома претендентами. Популізм - це велика річ. Коли працює не свідомість, а почуття", - заявив він.

Також Ющенко порівняв себе із Черчиллем і Аристотелем. У першому випадку він нагадав, що після перемоги у Другій світовій війні Черчилль програв вибори в Британії і на півроку поїхав на дачу будувати кам'яну стіну на дитячому майданчику.

Говорячи про Аристотеля, Ющенко нагадав про випадок, коли, після 22 років навчання послідовників під оливковим деревом, до філософа прийшла повія і звинуватила його в заняттях дурницями.

"Ось подивися, я зараз пройду повз, і вони дивитися в твою сторону не будуть. Це ціна твоєї роботи". А він відповідає: "Ти маєш рацію, але ми з тобою робимо різну роботу. Я 22 роки все робив, щоб їх підняти, а твоя робота завжди полягає в тому, щоб їх опустити. А опустити легше, простіше, ніж піднімати", - сказав Ющенко.

"У ті роки, коли я мав велику честь працювати на українську націю, я ту дистанцію проходив з великою відданістю, і думаю, результат колись буде гідно оцінено. Треба жити, йти далі, рухатися, не бути зарозумілим і мільйони разів пояснювати нації, чому ми великі, чому ми повинні бути разом, бути європейцями, мати свою мову, чому демократія не може бути замінена нічим. Сподіваюся, колись зрозуміють", - додав він.

Нагадаємо, раніше Ющенко заявив, що роки його президентства були найкращими роками за весь час існування незалежної України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram