ГоловнаПолітика

Ющенко: ПР і "Батьківщина" - валянки з однієї пари

Екс-президент розповів про те, як влаштував усіх сподвижників у вищі державні крісла.

Ющенко: ПР і "Батьківщина" - валянки з однієї пари
Фото: Макс Левин

Екс-президент Віктор Ющенко заявив, коли він після помаранчевої революції прийшов до влади, то ні про кого не забув, а всіх посадив у вищі державні крісла.

Про це він заявив у п'ятницю, 7 вересня, на прес-конференції у Львові, повідомляє iРress.

Ющенко розкритикував Об'єднану опозицію і зазначив, що "Батьківщина" та Партія регіонів - "валянки з однієї пари".

Нині опозиція молиться за те, щоб, не дай Боже, Тимошенко не звільнили. Можливо, ця підозра неправильна, але я так думаю.

— Віктор Ющенко

"Опозиція, яка підписує геноцидну злочинну московську газову - це хіба опозиція? Опозиція, силами якої приймають закон про російську мову, - це опозиція? Є два валянки з однієї пари: Партія регіонів і "Батьківщина". Можете говорити, що в нас дві "Партії регіонів" або дві "Батьківщини".

Ющенко також заявив, що ПР і "Батьківщина" "розігрують квиток на війну".

"Одного разу бачив по телебаченню, як нав'язувалася дискусія біжучим рядком опитування: яким сценарієм піде Україна - сирійським чи єгипетським? Але не робіть лохів із нас! Ми європейська нація! Ми можемо вести діалог і є суспільна свідомість, яка дасть відповідь, як вийти із тих викликів, які існують нині. Не розігруйте протистоянь. Тому я заявляю: це дві сили, які розігрують квиток на війну", - зазначив третій президент України.

"Ми живемо не в політичному змаганні, а в політичній війні з фронтами, ударами, вилами. Коли я виходив на подіум, вони були внизу: черга з людей приблизно 150. А центральна трибуна витримувала тільки 30. Я ні про кого не забув. Я всіх їх посадив у високі крісла нації - кого в крісло прем'єра, кого Верховної Ради, кому подарував крісло міністра МВС, кому голови СБУ. Я нікого не забув. Просив тільки про одне - керуватися національними інтересами, а не бути партійною зграєю, мета якої - влада за всяку ціну", - акцентував екс-глава держави.

Нагадаємо, Ющенко заявив, що не проти стати прем'єр-міністром, якби йому випала така можливість.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram