ГоловнаПолітика

Україна має намір судитися з Росією за борги ЄЕСУ

У Мін'юсті вважають, що надані РФ гарантії не було оформлено належним чином.

Україна має намір судитися з Росією за борги ЄЕСУ
Фото: bagnet.org

Україна судитиметься з Росією за борги ЄЕСУ.

Про це заявив заступник міністра юстиції Дмитро Ворона, повідомляє прес-служба Мін'юсту.

Захист інтересів України в особі Кабміну за позовом Міністерства оборони РФ про стягнення з України 3 млрд 239,449 млн грн за боргами ЄЕСУ здійснюватиме Міністерство юстиції України.

За словами заступника міністра юстиції, незважаючи на надані російською стороною документи за зобов'язаннями українського уряду сприяти поверненню цього боргу, український Мін'юст не вважає однозначними аргументи позивача, представлені в суді.

За словами Ворони, Мін'юст доводитиме в суді, що надані РФ урядові гарантії не було оформлено належним чином і можна говорити про задекларовану готовність Кабінету Міністрів України тільки сприяти погашенню зазначеного боргу.

"У процесі захисту інтересів держави Мін'юст буде також дотримуватися тієї правової позиції, що борги, які створюються суб'єктами підприємницької діяльності, повинні погашати самі суб'єкти, їх засновники або керівники, дії яких призвели до створення боргу", - йдеться в повідомленні відомства.

Нагадаємо, Росія вимагає від України повернути борг компанії Тимошенко. На розгляд Господарського суду міста Києва передано позовні вимоги Міністерства оборони Російської Федерації проти Кабінету Міністрів України про стягнення 3 млрд 239,449 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram