ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Яценюк зібрав 50 сторінок "злочинів Януковича"

Опозиціонери мають намір ухвалити закон і про опозицію.

Яценюк зібрав 50 сторінок "злочинів Януковича"
Фото: Макс Левин

Парламентські вибори 2012 року - це можливість повернути Україну на демократичний шлях розвитку.

Таку думку висловив голова Ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"У тому випадку, якщо у нас буде 226 голосів у новій Верховній Раді України, президентські вибори відбудуться набагато раніше ніж 2015 року. Бо один із законів, який новий український парламент повинен ухвалити - це закон України про порядок імпічменту Президента", - заявив він в Запоріжжі.

Яценюк підкреслив, що Об'єднана опозиція планує створити в новому парламенті Тимчасову спеціальну комісію з питання імпічменту Президента Януковича.

За словами політика, основою для діяльності цієї комісії стане судовий позов Об'єднаної опозиції проти Президента Януковича.

"Ми підготували 50 сторінок розшифрування злочинів діючого Президента проти української держави, починаючи від підписання антиконституційного закону про пенсійну реформу, Податкового кодексу, змови проти Конституції, незаконних призначень і підписання так званого мовного закону", - підкреслив Яценюк.

"Два з половиною року президентства Януковича вже вистачає. Але він сам не піде, тому треба допомогти", - додав Яценюк.

Яценюк також зазначив, що Об'єднана опозиція наполягає на ухваленні закону про опозицію. "Цей закон потрібно ухвалити спеціально для Партії регіонів, тому що після 29 жовтня, вона повинна перейти в опозицію", - додав він. "Ми будемо боротися. Ми будемо боротися за права України та українців. Влада не грошей і не від міліції. Владу - від народу України", - підкреслив Яценюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram