ГоловнаПолітика

Табачник назвав диктатора своїм кумиром

Скандальний міністр нагадав про допомогу Куби Україні.

Табачник назвав диктатора своїм кумиром
Фото: www.segodnya.ua

Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник назвав диктатора Куби Фіделя Кастро, який здійснював жорсткі репресії проти опозиції, зразком державного діяча.

Про це він повідомив в інтерв'ю журналу "ШО".

"Фідель Кастро залишиться для мене назавжди взірцем державного діяча, для якого сенс життя складає жертовне служіння Батьківщині і народові. І - унікальний в історії випадок - тільки завдяки своєму лідерові маленька Куба з її обмеженими ресурсами стала вагомим геополітичним чинником у світі", - заявив Табачник .

Водночас він навів приклад безкорисливої допомоги Україні з боку Куби: "Для команданте не існує чужого горя, недарма за його особистою вказівкою була розпочата державна програма з лікування постраждалих після Чорнобиля українських дітей".

Згідно з виданою в Гарварді "Чорною книгою комунізму", режимом Кастро було розстріляно 14 000 осіб у віці від 16 до 68 років. За підрахунками правозахисників, режим Фіделя Кастро кинув у в'язниці і концентраційні табори втричі більше політичних в'язнів у процентному відношенні до чисельності населення, ніж Гітлер і Сталін за той самий час. На одному з етапів історії в Кубі одночасно в тюрмах за політичними мотивами перебували 100 000 осіб з усіх верств суспільства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram