ГоловнаПолітика

Після "жорсткої дискусії" з тюремниками стан здоров'я Тимошенко погіршав, - Власенко

Екс-прем'єр відмовилася від процедур.

Після "жорсткої дискусії" з тюремниками стан здоров'я Тимошенко погіршав, - Власенко
Фото: Макс Левин

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко відмовилася від проведення процедур у п'ятницю у зв'язку з різким погіршенням стану здоров'я.

Про це повідомив захисник екс-прем'єрки Сергій Власенко.

"Юлія Володимирівна сьогодні була змушена відмовитися від процедур на цей день у зв'язку з різким погіршенням стану здоров'я", - сказав Власенко.

Він пов'язує погіршення стану здоров'я Тимошенко з інцидентом, який стався напередодні, під час зустрічі екс-прем'єрки з іншим її захисником - донькою Євгенією Тимошенко.

"Учора відбулася безпрецедентна річ. Увесь персонал пенітенціарної служби, який охороняє Юлію Тимошенко, протягом 3,5 год. перешкоджав зустрічі Юлії Володимирівни з її захисником Євгенією Тимошенко. Були порушені всі базові принципи конфіденційності проведення зустрічі", - сказав Власенко.

Він зазначив, що Євгенія Тимошенко приїхала до матері, щоб обговорити з нею питання, пов'язані з розглядом скарги у ЄСПЛ.

Він наголосив, що відповідно до рекомендацій лікарів із берлінської клініки "Шаріте", Тимошенко може приймати рішення про продовження зустрічі із захисниками, якщо це потрібно.

"Такі випадки в нас були, і ніколи не було проблем", - сказав Власенко.

"У Юлії Тимошенко посилилися болі у спині. Нічого страшного немає, ми не драматизуємо ситуацію. Сподіваюся, що все повернеться в нормальне русло", - сказав Власенко. Він додав, що в понеділок екс-прем'єр уже зможе повернутися до повноцінного лікування.

Адвокат також повідомив, що захист буде скаржитися прокурору Харківської області Геннадієві Тюріну і начальнику Качанівської виправної колонії Іванові Первушкіну та проінформує суддю Київського районного суду Костянтина Садовського.

Нагадаємо, екс-прем'єр відбуває покарання в Качанівській виправній колонії у Харкові з кінця грудня 2011 року. 9 травня її перевели в ЦКЛ №5 для проходження курсу лікування. Лікування та реабілітацію екс-прем'єра проводять за рекомендаціями лікарів із берлінської клініки "Шаріте".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram