ГоловнаПолітика

Захист Луценка подав апеляцію у справі про отруєння Ющенка

Скарга налічує 52 сторінки друкованого тексту.

Захист Луценка подав апеляцію у справі про отруєння Ющенка
Фото: www.radiosvoboda.org

Захист екс-глави МВС Юрія Луценка подав апеляцію у справі, пов'язаній з отруєнням президента України Віктора Ющенка.

Про це заявив адвокат Олексій Баганець.

"Захист щойно подав апеляційну скаргу на вирок Печерського районного суду у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка про незаконне продовження стеження за водієм екс-заступника голови СБУ Сацюка Валентином Давиденком", - заявив захисник.

"Наша апеляція на цей останній вирок суду щодо Юрія Луценка склала друкованого тексту 52 сторінки. Чому так багато? Ми кожну фразу, якою суддя звинувачувала Юрія Луценка в скоєнні злочину, спростовуємо з посиланням на конкретні матеріали кримінальної справи, які були досліджені під час судового засідання, а також вимоги закону. Тобто, фактично все, що записано суддею в обвинуваченні мого підзахисного, ми повністю спростували в апеляції", - сказав захисник.

Водночас Баганець зазначив, що у нього немає жодних надій на позитивне вирішення цієї справи в апеляційному суді, незважаючи на сьогоднішнє рішення Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ у справі Тимошенко.

"Я тепер впевнений на сто відсотків, що суди апеляційної інстанції, касаційної, вони всі вироки проти політичних осіб залишать чинними. Тобто, надія одна на Європейський суд з прав людини", - зазначив адвокат.

Нагадаємо, 17 серпня Печерський районний суд міста Києва виніс вирок колишньому міністру внутрішніх справ Юрію Луценку у справі про незаконне продовження стеження за водієм екс-заступника голови СБУ Сацюка Валентином Давиденком у вигляді 2 років обмеження волі з позбавленням права обіймати посади пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов'язків на установах і підприємствах усіх форм власності строком на 3 роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram