ГоловнаПолітика

Власенко: в Україні завершилося формування тоталітарного режиму Януковича

Адвокат заявив, що вони скерують скаргу в ЄСПЛ.

Власенко: в Україні завершилося формування тоталітарного режиму Януковича
Фото: Макс Левин

Сьогодні в Україні закінчилося формування тоталітарного режиму Президента Віктора Януковича.

Про це сьогодні після рішення Вищого спеціалізованого суду у справі Юлії Тимошенко заявив захисник Сергій Власенко, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

"Сьогодні громадянин Янукович повністю продемонстрував, що йому наплювати в цій країні абсолютно на все: йому наплювати на права людини, йому наплювати на закон", - сказав захисник.

"Ми переконані, що сьогодні оголошувалося не рішення цього суду - це оголошувалося рішення Віктора Януковича - тримати Юлію Тимошенко, свого основного політичного опонента, у в'язниці скільки це буде можливо, без будь-яких доказів, без жодних пояснень, без будь-якого сенсу, взагалі без нічого", - підкреслив він.

Власенко також зазначив, що колегія суддів Вищого спецсуду, "виконуючи вказівку Януковича, назвала те, що відбувається в Печерському суді, ідеальним правосуддям".

"Такого ідеального правосуддя для України хоче Янукович", - обурився захисник.

Власенко наголосив, що "те, що відбувалося в цьому суді, пов'язано з тим, що вчора Європейський суд з прав людини не міг розглянути порушення ст. 6 Європейської конвенції з прав людини".

"Однак буквально до кінця тижня нами буде закінчено доповідь до скарги й передано до Європейського суду з прав людини саме в частині відсутності справедливого правосуддя щодо Юлії Тимошенко в українських судах", - повідомив Власенко.

Нагадаємо, Вищий спеціалізований суд із цивільних і кримінальних справ визнав законним вирок екс-прем'єрці Юлії Тимошенко в газовій справі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram