ГоловнаПолітика

Соболєв: судді задовольнять позов опозиції, якщо вони думають про своє майбутнє

Депутат вважає, що за три місяці багато чого ще може змінитися.

Соболєв: судді задовольнять позов опозиції, якщо вони думають про своє майбутнє
Фото: Артем Атаманюк

Судді повинні задовольнити позов Об'єднаної опозиції щодо реєстрації Юлії Тимошенко і Юрія Луценка кандидатами в народні депутати.

Про це в ексклюзивному коментарі LB.ua заявив депутат від БЮТ Сергій Соболєв.

"Ми однозначно будемо оскаржувати рішення ЦВК, є прямі підстави для цього. Якщо український суд не задовольнить наш позов, то подаватимемо заяву в Європейський суд із прав людини. Там жорсткі правила, і рішення можуть ухвалити протягом декількох днів. Ми однозначно підемо цим шляхом", - наголосив Соболєв.

В Україні немає жодного судді, який може винести справедливе рішення Тимошенко. При слові "Тимошенко" у них всіх спрацьовує захисний рефлекс, і вони, як страуси, ховають голову в пісок.

— Сергій Власенко, адвокат Юлії Тимошенко

Крім цього, він нагадав, що в Конституції немає чітких обмежень щодо реєстрації в кандидати на депутатський пост, окрім судимості. За його, словами, за три місяці виборчої кампанії багато чого може змінитися.

"За три місяці ймовірне задоволення касації, можливо, ЄСПЛ прийме своє рішення. Адже тут прямо порушено права і Тимошенко, і Луценка", - зазначив депутат.

Він також вважає, що є ймовірність, що в ЄСПЛ звертатися не доведеться.

"Кожен суддя в Україну розуміє, що справа, яка потрапляє в ЄСПЛ, ставить хрест на кар'єрі судді. Ви можете уявити зараз стан тих суддів, які виносили вироки Тимошенко та Луценкові. Вважаю, що надія на задоволення позову українським судом є - якщо українські судді хоч трошки думають про своє майбутнє, то не будуть підкоряться вказівками керівництва Адміністрації Президента.

Нагадаємо, сьогодні Арсеній Яценюк заявив, що Об'єднана опозиція подасть позов до суду з вимогою зобов'язати ЦВК зареєструвати Юлію Тимошенко та Юрія Луценка кандидатами в депутати.

Учора Центрвиборчком затвердив список Об'єднаної опозиції, проте відмовив у реєстрації екс-прем'єру Юлії Тимошенко та екс-міністру МВС Юрію Луценку, які наразі перебувають за ґратами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram