ГоловнаПолітика

МЗС не чуло про українських найманців у Грузії

Зовнішньополітичне відомство України не принизиться до офіційної відповіді на заяви "чиновника середньої ланки".

МЗС не чуло про українських найманців у Грузії
Фото: korrespondent.net

У МЗС України заявляють, що доказів участі українських найманців у російсько-грузинському конфлікті в серпні 2008 року немає.

Так в українському МЗС прокоментували звинувачення з боку Росії про те, що українські найманці "дискредитували" російських солдатів під час подій у Грузії, повідомляє ZN.UA з посиланням на "Інтерфакс".

"Наразі МЗС України невідомо про наявність будь-якої доказової бази цих тверджень, які дисонують із конструктивним духом українсько-російського стратегічного партнерства", - повідомили в МЗС.

У зв'язку з цим, за словами співрозмовника, МЗС України не вважає за доцільне коментувати заяви "чиновника середньої ланки структури, що не має жодних повноважень на оприлюднення заяв зовнішньополітичного характеру".

Джерело в МЗС додало, що, як і в будь-якій цивілізованій державі, в Україні найманство національним законодавством визначено як злочин, тому особи, які скоїли цей злочин, повинні бути покарані.

Як повідомляли, офіційний представник СК РФ Володимир Маркін заявив, що слідство у грузино-осетинському конфлікті в серпні 2008 року з'ясувало, що грузинські військові інсценували злочини російських солдатів під час операції з примусу Грузії до миру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram