ГоловнаПолітика

Завдяки Євро-2012 ми навчилися працювати в непростих умовах, - Кернес

Мер Харкова вважає, що передусім від проведення чемпіонату в Україні виграли громадяни.

Завдяки Євро-2012 ми навчилися працювати в непростих умовах, - Кернес
Фото: Предоставлено пресс-службой Геннадия Кернеса

Ніхто не вірив, що за короткий час можна було досягти тих результатів у підготовці та проведенні Євро-2012, яких досягнула Україна.

Таку думку висловив харківський міський голова Геннадій Кернес під час експертного опитування Інституту Горшеніна "Евро-2012: підсумки".

"Україна і Польща як країни, що приймали Євро-2012 спільно, зробили те, що було оцінено всією Європою, УЄФА, особисто Мішелем Платіні та всіма, хто приїжджав в Україну і Польщу", - сказав він.

Мер Харкова вважає, що передусім від проведення чемпіонату в Україні виграли громадяни.

"Ми створили умови європейських стандартів, і передусім від цього виграли самі громадяни України, тому що ми відроджуємо країну, відроджуємо впевненість у тому, що ми можемо всі разом домогтися таких позитивних результатів. Головне - те, що ми навчилися працювати в таких непростих і економічних, і фінансових умовах, і в умовах державного і приватного партнерства, що дало можливість показати, які були інвестиції залучені, як брали участь у цьому приватні інвестори. Це - інвестиції в майбутнє, як сказав Президент", - заявив Кернес.

При цьому Геннадій Кернес зазначив, що досягнення України не залишилися непоміченими міжнародною спільнотою.

"За короткий час були відновлені всі терміни, дотримані всі вимоги, і відповідна оцінка дана всім нам. Як сказав Мішель Платіні: "Це фантастика!" Це зайвий раз говорить про те, що Україна - європейська країна і в неї великий потенціал", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram