ГоловнаПолітика

Екс-заступника губернатора Київської області підозрюють у махінаціях із грошима

Проти нього порушено кримінальну справу.

Екс-заступника губернатора Київської області підозрюють у махінаціях із грошима
Фото: vestikavkaza.ru

Одного з колишніх заступників губернатора Київської області підозрюють у махінаціях із грошима для багатодітних сімей.

Як повідомляє журнал "Фокус" із посиланням на наявне в розпорядженні рішення суду, колишнього чиновника звинувачують у перевищенні влади та підробці документів під час реалізації благодійного проекту "Зігрій любов'ю дитину".

Зазначено, що він підписав документ, в якому замість реквізитів на переказ грошей Київській облдержадміністрації було вказано дані недержавного фонду "Велика родина", який нині очолює голова Київської облдержадміністрації в 2006-2009 роках Віра Ульянченко.

"Таким чином, було підірвано авторитет адміністрації через невиконання обов'язків із надання благодійної допомоги чотирьом сім'ям", - зазначено в постанові.

Крім того, в документі йдеться, що службовці адміністрації неодноразово пропонували багатодітним сім'ям вирішити питання соціально-побутових питань за умови виділення значно менших сум, аніж ті повинні були отримати за документами.

Нині підозрюваний перебуває на підписці про невиїзд, проти нього порушено кримінальну справу.

Нагадаємо, проект "Зігрій любов'ю дитину" було засновано 2007 року з ініціативи президента Віктора Ющенка. В рамках його реалізації за рахунок українських бізнесменів обіцяли поліпшити житлові умови багатодітним сім'ям. Головою Нацради стала донька президента Віталіна Ющенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram