ГоловнаПолітика

Євро-2012 дав нам потужний економічний поштовх для розвитку, - Лук'янченко

Міський голова вважає, що Чемпіонат Євро-2012 у Донецьку пройшов комфортно.

Євро-2012 дав нам потужний економічний поштовх для розвитку, - Лук'янченко

Проведення матчів Чемпіонату Євро-2012 у Донецьку дало місту потужний економічний і технологічний поштовх для розвитку міської та спортивної інфраструктури. Про це заявив міський голова Донецька Олександр Лук'янченко під час експертного опитування Інституту Горшеніна "Євро-2012: підсумки".

"Чемпіонат Євро-2012 у Донецьку пройшов комфортно. Це головне досягнення Донецька. Ми змогли створити умови і для гостей, і для наших жителів. За три тижні Євро-2012 в економіку міста додатково надійшло близько 300 млн грн. Такий розрахунок зроблено на підставі того, що кожен турист під час перебування в місті за день залишав приблизно 100 євро", - зазначив він.

При цьому Олександр Лук'янченко наголосив, що успіх Донецька в проведенні чемпіонату - результат наполегливої чотирирічної праці.

"Євро-2012 - це не тільки п'ять матчів, проведених у Донецьку, це й чотири роки плідної роботи. У рамках виконання Державної цільової програми підготовки та проведення Євро-2012 отримано загального фінансування на суму 14,85 млрд грн, з яких за рахунок коштів міського бюджету - 731,54 млн грн. Побудовано і відремонтовано понад 60 км доріг, оновлено парк громадського транспорту (100 нових тролейбусів і 40 автобусів марки ЛАЗ), проведено ремонт медичних установ. Введено в експлуатацію новий термінал аеропорту пропускною здатністю 3100 пасажирів на годину, нову злітно-посадкову смугу, що має вищу категорію безпеки і здатна приймати всі види літаків, сучасну аеродиспетчерську вежу. Загалом, на розвиток аеропорту з державного бюджету виділено 6,1 млрд грн. У травні відкрили після реконструкції залізничний вокзал, після чого пропускна спроможність вокзалу зросла удвічі - до 35 тисяч пасажирів на добу. До Євро відкрито багато нових готелів і ресторанів. Уся спортивна інфраструктура - стадіон "Донбас Арена", тренувальні бази - й інфраструктура розміщення побудовані інвесторами. Їхня частка в Євро становила понад 5,5 млрд грн", - сказав він.

Мер Донецька зазначив, що місто отримало позитивні відгуки про якість підготовки міста і про сервіс і від організаторів чемпіонату, і від іноземної преси. "Ми отримали безцінний досвід спілкування з великою кількістю туристів і гостей. І розглядаємо туризм як один з напрямків розвитку в майбутньому", - повідомив Олександр Лук'янченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram