ГоловнаПолітика

КВУ заявив про тиск на кандидатів у депутати і ЗМІ перед виборами

В організації стурбовані підкупом виборців.

КВУ заявив про тиск на кандидатів у депутати і ЗМІ перед виборами
Фото: trend.az

Комітет виборців Україні за результатами довготермінового спостереження за підготовкою до виборів заявив про випадки тиску на кандидатів і їхній бізнес і прямий підкуп виборців.

Про це йдеться у звіті КВУ.

Згідно з документом, Закон "Про вибори народних депутатів України" містить низку недоліків у частині визначення підстав для відмови в реєстрації кандидатів, організації голосування, підрахунку голосів і встановлення підсумків голосування на закордонних виборчих дільницях.

Комітет виборців України звертає увагу на окремі випадки тиску на кандидатів, пов'язаний із ними бізнес і ЗМІ, які було зафіксовано в низці регіонів, і рекомендує обмеження участі чиновників у передвиборній кампанії.

Серед позитивних тенденцій у КВУ називають оприлюднення деякими партіями інформації про кандидатів, проте зазначають, що загалом підготовка до висування кандидатів у загальнодержавному окрузі здійснюється закрито.

При цьому КВУ стурбований випадками прямого підкупу виборців, які починають фіксувати в окремих регіонах.

Нагадаємо, раніше неодноразово повідомляли про те, що кандидати в депутати роздають населенню продпайки.

У Кіровоградській області розповсюджують церковні календарі із зображенням народного депутата від Партії регіонів Олександра Єдіна.

В Одесі населенню роздають окуляри від "регіонала" Сергія Ківалова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram