ГоловнаПолітика

Азаров: на Україну не дуже чекають у ЄС

Прем'єр сподівається, що ситуація зміниться років через 10.

Азаров: на Україну не дуже чекають у ЄС
Фото: analitica.kiev.ua

Деякі європейські політики протидіятимуть приєднанню України до Євросоюзу.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров в інтерв'ю російській газеті "Завтра".

"Ми не є ідеалістами і не вважаємо, що нас хтось дуже чекає в Європейському союзі. Більш того, дуже хоче, щоб Україна приєдналася до Європейського союзу. Навпаки: ціла низка урядів ЄС вважає неприйнятним наш вступ у цей союз", - зазначив він.

"Коли ми працювали над проблемою політичної асоціації, то навіть саме по собі слово "приєднання" України до Європейського союзу викликало відторгнення. В кінцевій угоді цієї фрази не було. З усією очевидністю ми розуміємо, що певна низка політиків в Європі протидіятиме приєднанню України до ЄС", - підкреслив Азаров.

Прем'єр зазначив, що Україна не ставить собі за мету вступ до ЄС як миттєву.

"Ми розуміємо, що нам потрібно пройти досить довгий шлях розвитку. Необхідне підвищення наших соціальних стандартів, правових стандартів. Я переконаний, що ті завдання, які ми повинні виконати всередині країни, виконаємо", - підкреслив політик.

"І те, що зараз деякі європейські політики займають таку позицію, зовсім не означає, що таку позицію вони займатимуть і через 10 років. І чи будуть вони взагалі у політиці на той момент? Тому ми дуже спокійно ставимося до питання про європейську перспективу України", - додав Азаров.

Нещодавно Азаров заявив, що темпи євроінтеграції України не сповільнилися, а прискорилися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram