ГоловнаСвіт

Південь Японії охопили зливові дощі: є жертви

Через підтоплення евакуюють 48 тисяч мешканців.

Південь Японії охопили зливові дощі: є жертви
Фото: 2.bp.blogspot.com

Сильні дощі в японських префектурах Ооїта і Кумамото на південному острові Кюсю спровокували серйозне підтоплення територій і зсуви.

"Щонайменше три людини загинули. Крім того, 18 осіб зникли безвісти", - повідомляє агентство Кіодо з посиланням на місцеву владу.

Головне метеорологічне управління Японії заявило, що із такими потужними дощами в районі ще не доводилося стикатися. За минулу добу в районі міста Асо префектури Кумамото випало 502 міліметри. Дощ, інтенсивність якого перевищувала 100 міліметрів на годину, заливав Кюсю більш ніж чотири години поспіль.

У зв'язку зі стихією влада міста Кумамото дала вказівку про евакуацію 48 тисяч мешканців через небезпеку затоплення.

Прем'єр-міністр Японії Есіхіко Нода заявив на слуханнях у парламенті, що кризовий штаб при його канцелярії стежить за ситуацією і вживе всіх необхідних заходів.

Метеорологи попереджають, що в шести префектурах на півдні Японії висока небезпека зсувів і паводків.

Дощі зумовлені атмосферним фронтом із півдня. Найближчим часом фронт зміститься на схід, однак уранці в п'ятницю, на думку синоптиків, варто очікувати відновлення дощу. На півдні країни до завтрашнього ранку випаде до 200 міліметрів опадів, у центральній частині, зокрема і в Токіо - до 150 міліметрів.

Нагадаємо, в ніч проти 7 липня паводок затопив близько 5 000 житлових будинків у трьох містах Геленджик, Кримськ і Новоросійськ і кількох селищах Краснодарського краю РФ. За офіційними даними, жертвами стихії стали 162 людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram