ГоловнаПолітика

Мер Львова помолився за українську мову

Садовий пообіцяв, що "поки в нашій державі є Львів і львів'яни, Україна буде завжди незалежною".

Декілька сотень львів'ян із представниками церков різних конфесій 8 липня спільно помолилися за українську мову у Львові.

"Поки в нашій державі є Львів і львів'яни, Україна буде завжди незалежною, а мова буде квітучою. Адже ця мова - від Бога", - сказав після молитви міський голова Львова Андрій Садовий.

"Для немовляти мова - це молоко мами, для нас із вами - це живиця, яка тримає нас живими, для нації - це цемент, який скріплює народ. Мова - це все, це велика Божа ласка. Наша мова - це Божа мова, вона вистраждана, її мордували, мучили, проте вона вистояла. Вона є і буде завжди", - заявив він.

Представники палацу імені Гната Хоткевича зачитали "Молитву до мови", яку написала Катерина Мотрич і яку було надруковано в книзі ще на початку незалежності України.

На завершення молебню Садовий наголосив: "Ми мирні люди. Ми чужого не хочемо, але свого ніколи нікому не віддамо! Слава Львову, слава нашій мові, слава Україні!"

Фото: zaxid.net

Він подякував владикам, отцям за численне зібрання і молитву за українську мову.

Як відомо, 3 липня Верховна Рада затвердила Закон "Про засади державної мовної політики".

Глави церков і релігійних організацій України звернулися до Президента Віктора Януковича з закликом не підписувати закон про мови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram