ГоловнаПолітика

В ОБСЄ наполягають: справа Тимошенко має бути прозорою

Комітет ПА ОБСЄ обговорив справу екс-прем'єра.

В ОБСЄ наполягають: справа Тимошенко має бути прозорою

Комітет Парламентської асамблеї ОБСЕ з демократії, прав людини та гуманітарних питань у рамках щорічної сесії парламентської організації обговорив справу ув'язненої екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Про це повідомляє прес-служба Ю. Тимошенко.

Доповідачем із цього питання виступив Коскун Коруз (Нідерланди), який за день до щорічної сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ (4 липня) відвідав Юлію Тимошенко в харківській лікарні.

Юлія Тимошенко і Коскун Коруз майже 2 години обговорювали тему важливості проведення в Україні незалежної судової та пенітенціарної реформи.

"Я вдячний владі України за дозвіл відвідати Юлію Тимошенко. Сподіваюся, що цей візит сприятиме тому, що Україна продемонструє свою відданість цінностям ОБСЄ та діалогу з нашою організацією", - сказав європейський політик після відвідин Юлії Тимошенко.

"У мене є позитивне відчуття щодо кримінально-процесуальних змін, але одночасно я серйозно стурбований справою проти Юлії Тимошенко. Ця справа має бути прозорою", - наголосив Коскун Коруз.

Нагадаємо, з 5-го по 9 липня в Монако проходить щорічна сесія Парламентської асамблеї ОБСЄ "ОБСЄ: Регіон змін". На сесії планують затвердити резолюцію у зв'язку з майбутнім головуванням України в ОБСЄ.

Парламентська організація "закликає владу України дозволити доступ ОБСЄ до Юлії Тимошенко й інших ув'язнених колишніх чиновників".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram