ГоловнаПолітика

ОБСЄ готує резолюцію про політичні переслідування в Україні

Донька та чоловік Тимошенко поскаржилися чеським сенаторам про справу екс-прем'єра.

ОБСЄ готує резолюцію про політичні переслідування в Україні

В ОБСЄ готують проект резолюції щодо політичних переслідувань в Україні для розгляду на сесії Парламентської асамблеї 5-9 липня.

Про це члени комітету в закордонних справах сенату Чехії Яромір Щетина, Петер Братських, члени Парламентської асамблеї ОБСЄ і парламентарії Чехії заявили під час зустрічі з донькою та чоловіком екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко Євгенією та Олександром.

Донька і чоловік екс-прем'єра поінформували сенаторів Чехії про політичні переслідування в Україні та дії влади щодо колишніх членів уряду України.

Особливу увагу учасники зустрічі акцентували на перебігу судових процесів над екс-прем'єр-міністром.

Євгенія Тимошенко зазначила, що касаційний суд за вказівкою влади свідомо затягує розгляд скарги щодо "газового" вироку з метою перешкодити розгляду в Європейському суді з прав людини заяви Юлії Тимошенко.

За її словами, такі безпрецедентні та свідомо незаконні і замовні дії суду є надзвичайно ганебним явищем не тільки для всієї судової системи, а й Україні загалом, оскільки такі рішення, винесені до того ж ім'ям України, підривають віру громадян у чесність і справедливість судочинства.

Своєю чергою, сенатори Чехії висловили готовність контролювати дотримання європейських норм права при розгляді судових справ Юлії Тимошенко. Крім того, вони поінформували про підготовку для розгляду на сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ 5-9 липня проекту резолюції щодо України та політичних переслідувань у країні.

Нагадаємо, сьогодні Європейський суд із прав людини задовольнив скаргу колишнього голови МВС Юрія Луценка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram