ГоловнаЕкономікаФінанси

Бізнесмени поскаржилися на законотворчість Арбузова

ЄБА не задоволена запропонованим способом регулювання ринку безготівкових розрахунків.

Бізнесмени поскаржилися на законотворчість Арбузова
Фото: Макс Левин

Європейська бізнес-асоціація просить Верховну Раду переглянути і доопрацювати законопроект, ініційований Нацбанком під керівництвом Сергія Арбузова, щодо функціонування платіжних систем і розвитку безготівкових розрахунків.

Як зазначено у відкритому листі ЄБА до депутатів парламенту, цей проект не враховує принципових пропозицій представників галузі. "Йдеться насамперед про передачу Верховною Радою своїх прав на визначення ключових принципів функціонування ринку Національному банку України", - сказано в листі. ЄБА вважає, що в такому разі існує ризик появи в підзаконних актах занадто широкої інтерпретації, існує небезпека постійних змін або навіть простої помилки.

"Відсутність чітко визначених і передбачуваних правил функціонування ринку безготівкових розрахунків на конкурентних засадах призведе до обмеження доступу на нього гравців за певною ознакою", - вважають в асоціації. При цьому бізнесмени запевняють, що ухвалення законопроекту в нинішньому вигляді створить додаткові перешкоди на шляху інтеграції України в європейську та світову фінансові системи.

Нагадаємо, завдяки зазначеному законопроекту НБУ хоче отримати право на введення лімітів для розрахунку готівкою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram