ГоловнаСуспільствоПодії

На фінал Євро-2012 у київській фан-зоні очікують 140 тис. відвідувачів

Директор оргкомітету чемпіонату в Україні подякував міліції за хорошу роботу.

На фінал Євро-2012 у київській фан-зоні очікують 140 тис. відвідувачів
Фото: EPA/UPG

На фінальний матч у фан-зоні Києва очікують близько 140 тисяч осіб.

Про це повідомив директор оргкомітету "Євро-2012" в Україні Маркіян Лубківський.

"Стадіон ("Олімпійський") буде заповнений на сто відсотків. Щодо фан-зони, то, за нашими оцінками, сюди прийде 130-140 тисяч осіб", - сказав Лубківський журналістам.

Директор оргкомітету повідомив, що схожий наплив уболівальників у фан-зоні був під час матчу збірних України й Англії (0:1). "Причому тоді суто фізично в фан-зону увійти не змогли 40 тисяч осіб", - повідомив він.

Лубківський не відкинув, що до фіналу територію фан-зони буде ще збільшено, хоча декілька днів тому її вже розширювали на 200 метрів за рахунок перенесення входу з вулиці Хрещатик.

Директор оргкомітету відзначив роботу співробітників міліції, які забезпечують порядок у місті під час Євро-2012.

"Навіть не віриться, що це наша міліція, - сказав він. - Вона фантастично працює. Сподіваюся, що все те хороше, що було в їхній роботі за час турніру, допоможе виконувати функції вже після закінчення чемпіонату", - сказав він .

Заступник голови київської міської держадміністрації Анатолій Голубченко розповів, що розширення фан-зони в центрі столиці ніяк не вплинуло на роботу наметового містечка прихильників ув'язненої екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, який було розгорнуто в день її арешту на Хрещатику минулого року. "Ніяких наметів ми не зносили, вони всі стоять на своїх місцях", - зазначив він.

Прихильники екс-прем'єра доволі активно беруть участь у житті фан-зони, зокрема вони спілкуються з уболівальниками і роздають їм футболки з написом "Свободу Юлі!" англійською мовою.

Зазначимо, фан-зона розташовані в самому центрі Києва - на Майдані Незалежності та вулиці Хрещатик. За оцінками організаторів футбольної першості, з початку проведення чемпіонату фан-зону Києва відвідали 1,2 мільйона осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram