ГоловнаСуспільствоПодії
Спецтема
Евро 2012

Київська фан-зона: спожито сім тонн хот-догів і три цистерни пива

На Хрещатику встигло побувати 1 млн 250 тис. уболівальників.

Київська фан-зона: спожито сім тонн хот-догів і три цистерни пива
Фото: EPA/UPG

За 12 днів роботи фан-зони на Хрещатику тут побував 1 млн 250 тис. уболівальників. За цей час було спожито близько семи тонн хот-догів і близько трьох цистерн пива.

Про це пише "Сегодня".

За словами продавців, хот-доги і сосиски виявилися улюбленою їжею фанатів. За 12 днів фани з'їли вісім кілометрів - це приблизно вісім Хрещатиків. А ось хот-доги потягнули майже на 7 тонн, що за вагою можна порівняти з дорослим слоном. Пива було випито близько трьох цистерн.

Серед сувенірів популярна українська "зозулиця". Також деякі фанати забирають зі собою жетони київського метро для колекцій і на сувеніри друзям у різні країни.

"Вони класні, у нас таких немає. Подарую своїм колегам на роботі", - розповів англійський уболівальник.

У КМДА розповіли, що за ці дні вивезли з фан-зони 263 тонни сміття.

"Переважно це пластик - пляшки, стаканчики, трохи металевих банок від пива. Усе це пресується і вивозиться із зони", - сказав начальник главку Дмитро Новицький. За словами комунальників, які прибирають фан-зону, серед сміття можна знайти і багато фанівської атрибутики - перуки, шалики, кепки. Серед незвичайних знахідок виявилися спортивні шорти.

Нагадаємо, 18 червня київська влада вирішила розширити територію фан-зони Євро-2012 на вулиці Хрещатик до Бессарабської площі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram