ГоловнаПолітика

Тимошенко просить спостерігачів ЄП не допустити затягування касації

Чи буде екс-прем'єрка на суді в понеділок, залишається невідомим.

Тимошенко просить спостерігачів ЄП не допустити затягування касації
Фото: www.segodnya.ua

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко просить спостерігачів від Європарламенту Пета Кокса й Александра Кваснєвського зробити все, щоб не допустити затягування розгляду касаційної скарги у "газовій справі".

"Юлія Тимошенко просить їх використовувати всі належні інструменти, щоб уникнути штучного розгляду касаційної скарги захисту на вирок Печерського районного суду від 11 жовтня 2011 року", - сказав захисник Тимошенко Сергій Власенко журналістам у четвер біля ЦКЛ №5 Харкова, де екс-прем'єр проходить курс лікування.

Він нагадав, що, відповідно до Кримінально-процесуального кодексу, касаційну скаргу можна розглядати за відсутності Тимошенко.

Захисник нагадав також, що 8 червня екс-прем'єр звернулася до Вищого спеціалізованого суду з проханням розглядати касаційну скаргу без неї.

"Єдине завдання діючої влади сьогодні - перешкоджати розгляду скарги Юлії Володимирівни в Європейському суді з прав людини, зокрема й шляхом відвертого і штучного затягування розгляду касаційної скарги", - зазначив Власенко.

Він не відповів на запитання, чи дозволяє самопочуття Тимошенко бути їй у суді у справі ЄЕСУ 25 червня, зазначивши лише, що вона почувається, як завжди, і самостійно не пересувається.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram