ГоловнаПолітика

Вкладники Ощадбанку скаржаться, що не можуть зняти гроші з карток

Чому та що робити, читайте у статті на LB.ua.

Вкладники Ощадбанку скаржаться, що не можуть зняти гроші з карток

Люди, які отримали компенсації за втраченими внесками Ощадбанку СРСР скаржаться, що не змогли зняти готівку з банківських карток.

Про це пише gazeta.ua.

"Мати отримала картку 1 червня. Дзвонить, каже: картка є, а грошей немає", - розповів вінничанин Володимир Кузнєцов.

Він спробував зняти гроші в понеділок, 4 червня.

"Пішов до банкомату на проспекті Юності у Вінниці. Перевірив рахунок: гроші є, а банкомат їх не видає, щось пише англійською. Тричі натискав кнопки - безрезультатно", - повідомив Кузнєцов.

Товариш порадив зайти на сайт Ощадбанку, ввести номер картки і відмовитися від депозиту.

"Нібито ці гроші відразу нараховують на депозит, - продовжує Володимир. - Будуть нараховувати 17% річних. Картка дійсна три роки. Я порахував, що набіжить 500 гривень".

Вдруге знімати гроші Володимир Кузнецов прийшов 6 червня.

"Зняв. Але люди, які стояли в черзі до банкомату, говорили, що у них ті самі проблеми. На рахунку є, а зняти неможливо. У банку пояснюють, що на картках кошти з'являються через два-три дні", - повідомив він.

Нагадаємо, причиною такої ситуації стало те, що уряд вирішив не використовувати картки міжнародних платіжних систем Visa і MasterCard, за допомогою яких люди змогли б отримати свої гроші в будь-якому банкоматі або розрахуватися в будь-якому магазині з платіжним терміналом.

Уряд вирішив просунути непопулярну платіжну систему, створену Нацбанком - Національну систему масових електронних платежів (НСМЕП). Тобто кошти можна зняти тільки через 4700 платіжних терміналів Ощадбанку. В інших банках кошти, найімовірніше, просто не вдасться зняти.

Детальніше читайте у статті "Недоступна "Вітіна тисяча".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram