ГоловнаПолітика

Підозрюваних у дніпропетровських вибухах звинувачують у минулорічному теракті

Затримані зізналися у квітневих вибухах, однак не жалкують.

Підозрюваних у дніпропетровських вибухах звинувачують у минулорічному теракті

Вибухи у Дніпропетровську, які пролунали в квітні 2012 року та в листопаді 2011-го, влаштували одні й ті самі особи, вважають правоохоронці.

Про це повідомляє ТСН.

Справи вже об'єднали - заявила прокурор Дніпропетровської області Наталія Марчук.

Нагадаємо, в листопаді минулого року вибухнула бетонна урна на трамвайній зупинці біля центрального універмагу. Тоді загинув випадковий перехожий - 27-річний фінансовий директор приватної компанії. У нього залишилася маленька дитина. Правоохоронці спочатку вважали, що це навмисне вбивство, але вже наступного дня перекваліфікували на теракт.

Через п'ять місяців у центрі Дніпропетровська прогриміли чотири вибухи. 31 особа постраждала. Нещодавно 4 підозрюваних затримали. Нині вони перебувають у СІЗО. Один із підозрюваних працював викладачем в університеті.

За словами прокурора області, заарештовані вже зізналися в злочині, однак не висловлюють співчуття через загибель і поранення людей, тільки сумують, що їх викрили.

Правоохоронці кажуть, що ці особи вважають себе кращими за інших і що їм не дали змоги реалізуватися. Такий психологічний стан міг підштовхнути їх до такого способу заробітку. Втім підтвердити це зможе лише судово-медична експертиза.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram