ГоловнаПолітика

Донька Тимошенко сподівається, що матір звільнять протягом тижня

На її думку, можливо, ситуацію вирішать до початку Євро-2012.

Донька Тимошенко сподівається, що матір звільнять протягом тижня

Донька Юлії Тимошенко Євгенія сподівається на звільнення матері до чемпіонату Європи 2012 року з футболу, який стартує 8 червня.

Про це вона заявила в інтерв'ю BBC.

"Я дійсно сподіваюся, що ситуація може бути вирішена до чемпіонату. Це цілком у владі Президента - звільнити політичних в'язнів і дозволити їм брати участь у виборах цього року", - зазначила Євгенія.

За її словами, вона поділяє політичний бойкот України з боку декотрих європейських політиків, проте вважає, що це не повинно стосуватися ЧЄ-2012 з футболу.

"Ми розуміємо політичний бойкот європейських лідерів, які захищають законність, які поважають права людини, які не можуть поїхати туди і потиснути руку Януковичеві... Але я думаю, що спортивні заходи мають тривати. Моя матір, коли вона була в уряді, боролася за право на проведення цього чемпіонату в Україні", - заявила донька Тимошенко.

При цьому перенесення Вищим спеціалізованим судом з розгляду цивільних і кримінальних справ розгляду касаційної скарги з приводу вироку Тимошенко на 26 червня Євгенія пояснила спробою влади знайти способи протримати Тимошенко у в'язниці якомога довше.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram