ГоловнаПолітика

Верхофстадт передав Тимошенко резолюцію Європарламенту

Євродепутат відвідав екс-прем'єра.

Верхофстадт передав Тимошенко резолюцію Європарламенту
Ги Верхофстадт
Фото: euronews.com

Лідер групи Альянсу лібералів і демократів в Європейському парламенті Гі Верхофстадт у п'ятницю відвідав екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко в лікарні.

Також він повідомив, що передав екс-прем'єру резолюцію Європарламенту стосовно ситуації в Україні.

"Я передав Юлії Тимошенко резолюцію, пояснив її текст. Вона подякувала всім політичним групам в Європейському парламенті за стійку позицію і за те, що ми одностайно продовжуємо посилювати тиск на владу Україна", - цитує Гі Верхофстадта сайт Тимошенко.

За його словами, під час майже півторигодинної зустрічі з екс-прем'єром обговорювалися загальнополітична ситуація в Україні, майбутній розгляд її справи в Європейському суді з прав людини і майбутня доля Угоди про асоціацію України з ЄС.

"Юлія Тимошенко стурбована ситуацією в Україні. Вона вважає, що її справа - це не особиста справа. Це приклад того, що може статися з будь-яким громадянином України. Вона говорила більше не про себе, а щодо загальної ситуації, також про вільні вибори, які повинні відбутися в жовтні", - додав депутат Європарламенту.

Гі Верхофстадт зазначив, що розмова з Тимошенко була відвертою.

"Я хотів би зазначити: вона дуже смілива", - підкреслив лідер групи Альянсу лібералів і демократів в Європейському парламенті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram