ГоловнаЕкономікаБізнес

В Україні побільшає кавунів і динь, - прогноз

Баштанні стануть альтернативою "борщовому набору"

В Україні побільшає кавунів і динь, - прогноз

Збитковість овочів "борщового набору" в минулому сезоні призведе до збільшення посівних площ під баштанними культурами, вважають в асоціації "Український клуб аграрного бізнесу".

"2012 року ми прогнозуємо зростання посівних площ під баштанні культури на 8-10%. Збитковість "борщового набору" торік змушує виробників шукати альтернативу. Дехто бачать її в баштанних культурах", - стверджує експерт УКАБ Ігор Стрелюк

.

При цьому він вважає, що такі кроки вже наприкінці літа можуть привести до перевиробництва баштанних культур і зниження цін на них.

За словами фахівця, за останні п'ять років виробництво баштанних культур зросло на більш ніж 50%. Якщо 2007-го виробляли 482 тис. тонн кавунів і динь, то 2011 року - вже понад 730 тис. тонн.

В УКАБ зазначають, що основною культурою цього виду в Україні є кавун, щорічне виробництво якого становить близько 620 тис. тонн. Щорічне виробництво дині - близько 110 тис. тонн

.

Нагадаємо, за прогнозами міністра аграрної політики і продовольства Миколи Присяжнюка, ціни на овочі цієї весни суттєво не підвищаться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram