ГоловнаПолітика

ГПУ визнала хибність своєї інформації про домашній арешт Авакова

ГПУ визнала хибність своєї інформації про домашній арешт Авакова
Фото: zn.ua

Про це пише видання "КоммерсантЪ-Украина".

Нагадаємо, поліція італійського міста Фразіноне затримала Арсена Авакова наприкінці березня і запроторила у місцеву в'язницю. 10 квітня відбулося засідання Апеляційного суду Рима, який обрав йому запобіжний захід до розгляду по суті питання про можливу екстрадицію в Україну.

Оскільки рішення італійського суду не оприлюднили у відкритих джерелах інформації, наприкінці минулого тижня навколо нього розгорівся скандал. Представники Генеральної прокуратури (ГПУ) повідомили, що, згідно з рішенням суду, екс-губернатор перебуває під домашнім арештом. Адвокати Авакова звинуватили представників Генпрокуратури у брехні, заявивши, що

Апеляційний суд Рима ухвалив відпустити його на волю без усіляких обмежень.

За словами Арсена Авакова, його італійський адвокат Коррадо Олів'єро ображений неправдивими заявами представників ГПУ. "Найімовірніше, ми подамо позов про дифамацію (оголошення в ЗМІ будь-яких фактів, що ганьблять людину) з боку Генпрокуратури. Позов подамо тут, в Італії ", - уточнив екс-губернатор.

У ГПУ вчора визнали, що її "попередня інформація була неточною". "Коли ми говорили, що Арсен Аваков перебуває під домашнім арештом, ми користувалися інформацією, яку нам надало Посольство України в Італії, - пояснила прес-секретар ГПУ Маргарита Велькова. - А в посольстві, відповідно, її отримали від італійської прокуратури". Слова Велькової вчора підтвердили і в МЗС. Там пояснили, що домашнього арешту Авакову не призначили, тому що, "на думку суддів, йому буде складно ухилитися від суду, який розглядатиме питання про його екстрадицію", - йдеться в заяві департаменту інформаційної політики МЗС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram