ГоловнаПолітика

Аваков вирішив стати нардепом

Екс-губернатор Харківської області, голова Харківської облорганізації партії "Батьківщина" Арсен Аваков має намір пройти у Верховну Раду за партійним списком.

Аваков вирішив стати нардепом
Фото: http://mignews.com.ua/

"Я братиму участь у виборчому процесі. Жодних проблем з балотуванням у складі, скажімо, партійного списку, нині я не маю", - сказав Аваков у телефонному інтерв'ю телеканалу ТВі.

"Тому що я на сьогодні громадянин України без усіляких обмежень... Я не маю жодного політичного притулку, я не маю жодних інших позицій. Я перебуваю за кордоном у відрядженні", - додав він.

При цьому Аваков зазначив, що в

рішенні італійського суду звільнити його з-під варти "дуже чітко описано мотивацію такого рішення, і вона спирається на констатацію факту політичного переслідування, процесу політичних переслідувань в Україні, зокрема й у цьому випадку".

Аваков сумнівається, що італійський суд надалі ухвалить рішення про його повторний арешт і екстрадицію в Україну, як вимагає українська влада.

Нагадаємо, що проти Авакова порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 365 (перевищення службових повноважень і влади, що спричинили тяжкі наслідки). Екс-губернатора Харківської області підозрюють у причетності до незаконної зміни цільового призначення і передачі у власність 55 га державних земель вартістю понад 5,5 млн грн.

Сам Аваков заявляє про фальсифікацію підписів на документах, на підставі яких порушено справу проти нього.

31 січня 2012 року Авакова оголосили в міжнародний розшук. 25 березня його затримали в італійському місті Фрозіноне.

Суд Рима 12 квітня звільнив Авакова з-під варти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram