ГоловнаЕкономікаДержава

Шмигаль анонсував пільгові кредити на купівлю енергообладнання і розширення газової генерації

Також у перспективі - законопроєкт про відміну мита і ПДВ на ввезення всього енергетичного обладнання.

Шмигаль анонсував пільгові кредити на купівлю енергообладнання і розширення газової генерації
Засідання уряду
Фото: КМУ

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль анонсував зміни в енергосекторі. 

На засіданні уряду 7 червня Шмигаль сказав, що Кабмін робить ставку на децентралізовану енергосистему. Уряд готує із Радою законопроєкт про те, щоб зняти мито і ПДВ на ввезення всього енергетичного обладнання, а також прибрати всі митні формальності. 

Ще одне нововведення - підготовка програми пільгового кредитування на закупівлю енергообладнання як для громадян, так і для бізнесу. 

Треті пункт- розширення газової генерації.

"Мова йде про газотурбінні, газопоршневі та когенераційні установки, а також про модульні котельні. Й одночасно нарощуємо видобуток газу. За 5 місяців цього року «Нафтогаз» запустив 36 нових свердловин і збільшив видобуток на 10%", - сказав глава уряду.

Крім того, Шмигаль заявив, що спрощують усі процедури підключення до мереж та процедури приєднання, для цього є відповідне рішення.

Доповнено. В етері телемаратону глава уряду повідомив, що за спрощеною процедурою будуть приєднувати до мереж невеликі об’єкти генерації електроенергії, передає "Укрінформ".

"Ми прийняли постанову №547, і нові генеруючі децентралізовані невеликі установки, які забезпечують споживачів, соціальні заклади тепловою і електричною енергією будуть приєднуватися до електричних мереж за спрощеною процедурою", - сказав Шмигаль.

Зараз будівництво таких об’єктів зараз займає дні, раніше на це йшли місяці або ж роки. Скорочують у часі і процедуру приєднання.

"Довідки щодо приєднання до мереж, наприклад, раніше три місяці процедура займала, зараз ми встановили не більше 30 днів. Підготовка і подання відповідей, наприклад в НКРЕКП, раніше було 10 днів, зараз ми встановили 2 дні. Працюємо з НКРЕКП, Нацбанком України, Міненергетики", - розповів глава уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram