ГоловнаЕкономікаДержава

Черкаська ОВА ремонтує за 27 млн грн стадіон, прокуратура звернулася через це до суду

Прокуратура вимагає розірвати договір підряду на суму понад 13 млн грн.

Черкаська ОВА ремонтує за 27 млн грн стадіон, прокуратура звернулася через це до суду
стадіон "Шахтар" у м. Ватутіне (Черкащина)
Фото: Черкаська ОВА

Черкаська обласна прокуратура зацікавилася доречністю ремонту стадіону у місті Ватутіне, який ініціювала Черкаська обласна військова адміністрація.

За інформацією пресслужби прокуратури, упродовж 2021-2023 років департамент будівництва ОВА провів три публічні закупівлі робіт з реконструкції стадіону "Шахтар" на загальну суму майже 27 млн грн. Переможцем закупівель виявилось одне й те ж товариство.

Департамент і підрядник через відсутність бюджетного фінансування уклали додаткові угоди, якими обсяги робіт зменшили на 8 млн грн. Але наступного робочого дня департаментом раптом оголосив про здійснення нової закупівлі з реконструкції стадіону на суму 13,5 млн грн.

"Зважаючи на зміну лише через один робочий день обсягів фінансування об’єкту зі зменшення на 8 млн грн до виділення 13,5 млн грн на ці ж цілі, невідповідність таких змін прийнятим бюджетним рішенням, а також суспільний резонанс з приводу недоречності подібних закупівель в умовах повномасштабної збройної агресії РФ, Черкаською обласною прокуратурою перед Черкаською обласною військовою адміністрацією ініційовано питання щодо забезпечення дотримання законодавства про публічні закупівлі, прозорого, ефективного та раціонального використання бюджетних коштів в умовах воєнного стану", - розповіли у прокуратурі.

Однак товариство ці пропозиції проігнорувало, ОВА - теж, тож Черкаська обласна прокуратура звернулася до суду. Вона вимагає розірвати договір підряду на суму понад 13 млн грн.

Наразі ухвалою Господарського суду Черкаської області відкрито провадження у справі, триває судовий розгляд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram