ГоловнаЕкономікаДержава

В Кропивницькому проведуть комплексну реконструкцію обласної клінічної лікарні

У 2022 році планується розпочати реконструкцію та модернізацію 48 обласних лікарень

У Кіровоградській обласній клінічній лікарні цього року пройде масштабна реконструкція, під час якої у медзакладі буде створено сучасний операційний блок та проведено комплексну заміну інженерних комунікацій. Подробиці майбутніх перетворень повідомили у Кіровоградській ОДА.

«Будівництво охопить фактично всі відділення Кіровоградської обласної лікарні. Наразі вже розпочалися роботи з виготовлення проєктно-кошторисної документації», - йдеться у повідомленні пресслужби облдержадміністрації у Facebook.

Обласна лікарня у Кропивницькому стала частиною проєкту реконструкції обласних лікарень, який цього року реалізовуватиметься у межах програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Реалізація проєкту має на меті створення якісних умов для персоналу та пацієнтів лікарні шляхом проведення комплексної модернізації опорного закладу охорони здоров'я в області», - зазначила голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна.

Окрім реконструкції операційного блоку, у лікарні проведуть також капітальний ремонт гематологічного відділення, модернізують систему електропостачання та обладнають резервні електростанції відділень для лікування хворих на COVID. Додатково реконструюють тепловий пункт під котельню та приміщення харчоблоку.

Нагадаємо, у 2022 році планується розпочати реконструкцію та модернізацію 48 обласних лікарень – по одній дорослій та одній дитячій у кожному регіоні. 29 із них оснастять вертолітними майданчиками для оперативної доставки пацієнтів за допомогою санітарної авіації. Про це раніше повідомив заступник керівника Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram