ГоловнаЕкономікаДержава

"Електронмаш" продали на повторних торгах за вдвічі меншу від першого аукціону суму

Переможцем стало ТОВ "Український імідж". 

"Електронмаш" продали на повторних торгах за вдвічі меншу від першого аукціону суму
Фото: Електронмаш

Завод "Електронмаш" продали на повторному аукціоні за 430 млн гривень. Це вдвічі менше, ніж сума перших торгів, пише "РБК-Україна" з посиланням на дані Prozorro.

За результатами аукціону єдиний майновий комплекс київського заводу за 430 млн викупить ТОВ "Український імідж" – компанія, що займається діяльність в галузі права, роботою бібліотек, музеїв та роздрібною торгівлею.

Її найближчим конкурентом була пропозиція ТОВ "Дніпробудмашина" – 300. млн гривень. Загалом участь брали пʼятеро учасників. Стартова ціна лоту складала 65,6 млн гривень.

12 листопада 2021 року ФДМУ продав завод "Електронмаш" за 970 млн грн. В аукціоні взяли участь 22 учасники. Стартова ціна тоді становила 67 млн грн.

Проте переможець аукціону – маловідома київська компанія "Лортен Груп" – відмовилася підписувати договір із Фондом про купівлю заводу.

У січні єдиний майновий комплекс державного підприємства "Електронмаш" на Кільцевій дорозі в Києві виставили на повторний аукціон з приватизації.

Переможець аукціону отримає нерухомість "Електронмашу", зокрема корпуси заводу, склади, котельні, їдальню, а також базу відпочинку на Чернігівщині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram