ГоловнаЕкономікаДержава

На Чернігівщині будівництво охопило половину зношеної траси Н-07 Київ-Юнаківка

Ремонт відбувається одразу на 11 ділянках.

У Чернігівській області на трасі Н-07 Київ - Суми - Юнаківка, стан якої оцінюється як незадовільний, в рамках програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» капітально ремонтують 75,2 км зі 143 км загальної протяжності дороги в межах області. Про хід робіт на об'єкті розповідає офіційна сторінка Укравтодору в Facebook.

Дорога Н-07 була побудована у другій половині минулого століття і сьогодні вже не відповідає сучасним нормам навантаження. На трасі в багатьох місцях утворилися сітки тріщин і вибоїни, у весняний період тут виникають пучини.

Наразі ремонт відбувається одразу на 11 ділянках, найбільш активні роботи тривають на відрізку від Прилук в напрямку Сум.

В ході капітального ремонту дороги проводиться не лише заміна покриття і основи, реконструюється також система водовідведення. Дорожники встановлюють нові труби для пропуску води під дорогою і лотки водостоку.

Після завершення робіт дорога відповідатиме сучасним параметрам навантаження і безпеки руху. Конструктив буде повністю замінений і посилений. Асфальтобетонне покриття виконають у двох шарах.

Всього у 2021 році в Чернігівській області відремонтують 182 кілометри доріг державного значення.

Нагадаємо, до Дня незалежності буде здана траса М-30 Стрий-Ізварине протяжністю 1400 км. Вона стане найдовшою дорогою України, яка з'єднає західні та східні області. Про це раніше повідомив заступник керівника Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram