ГоловнаЕкономікаБізнес

Данілов заперечив вихід російської мережі супермаркетів на український ринок

Секретар РНБО також пригрозив “застосувати заходи” до будь-якої місцевої влади, яка надаватиме преференції російському бізнесу.

Данілов заперечив вихід російської мережі супермаркетів на український ринок
Фото: facebook.com/rnbou

Секретар РНБО Олексій Данілов заперечив інформацію про вихід на український ринок мережі російських супермаркетів Mere.

Про це він заявив на пресконференції під час форуму "Україна 30", передає “РБК-Україна”.

Секретар РНБО також пригрозив “застосувати заходи” до будь-якої місцевої влади, яка надаватиме преференції російському бізнесу.

"Як це взагалі можливо. Це чисто провокаційні речі. Якщо не дай бог якась міська влада дозволить цим хлопцям працювати, повірте, у нас вистачить розуміння, що це робити неможливо ... Якщо міська влада буде давати преференції російському бізнесу, якщо мова йде про Миколаєві, то до мера і депутатів дуже швидко будуть застосовані заходи, тому що без їх дозволу цього зробити не можна", - заявив Данилов.

Зі свого боку мер Миколаєва Олександр Сенкевич у коментарі виданню НікВесті заявив, що місцева влада не має повноважень забороняти діяльність бізнесу.

“Напевно, міський голова разом з усім міською радою ніяк не може вплинути на роботу даного закладу, ні на його відкриття, ні на його контроль… Для цього є профільні органи, які мають державний рівень: відкриття магазину - це ДАБІ, контроль роботи - прокуратура, податкова, Держспоживслужба та інші служби, які взагалі ніяк не контролюються міською владою”, - сказав Сенкевич.

Напередодні видання Retailers з посиланням на директора з розвитку Mere в Україні Артема Хоменка повідомило про плани мережі відновити роботу супермаркету Mere в Миколаєві. Мережа планує відкрити 40 магазинів до кінця року.

MERE - це проєкт власників російської мережі супермаркетів Світлофор. Вона належить бізнесменам з міста Красноярськ - Сергію та Андрію Шнайдерам. Мережа пропонує товари за нижчими в порівнянні з конкурентами цінами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram