ГоловнаЕкономікаБізнес

Постачальники газу назвали березневу ціну для споживачів (оновлено)

Вісім газопостачальників виставили ціни на березень нижче граничної.

Постачальники газу назвали березневу ціну для споживачів (оновлено)
Фото: Maxal_Tamor/Depositphotos

Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" назвала ціни на газ для споживачів у березні.

Так, ціна для побутових споживачів у рамках тарифного плану "Місячний" становитиме 6,86 грн/куб.м із ПДВ, без вартості розподілу (доставки), повідомляє пресслужба компанії.

Для клієнтів, які оформили тарифний план "Річний" у минулому році, вартість газу не зміниться і складе 4,73 грн, 5,24 грн та 6,45 грн за куб. м, відповідно до умов договорів.

"Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" як постачальник «останньої надії» (ПОН) також забезпечує газом побутових клієнтів, які раптово втратили постачальника, щоб ці споживачі не залишитися без газу, поки не виконають перехід до нової газопостачальної компанії. Ціна на газ для клієнтів ПОН у березні - 6,99 грн/куб.м з ПДВ, без вартості розподілу (доставки)", - сказано в повідомленні.

Нині газ від постачальника "останньої надії" отримують понад 300 тис. клієнтів.

"Лише у січні та лютому цього року майже 150 тис. домогосподарств опинилися без постачальника – клієнтів у Мелітополі та Мелітопольському районі (Запорізька область), Лубнах та Лубенському районі (Полтавська область), Коростишеві та Коростишівському районі (Житомирська область) тимчасово обслуговує ПОН (ГК «Нафтогаз України»)", - додали у компанії.

Оновлення. Станом на ранок 24 лютого більшість газопостачальних компаній оприлюднила свої ціни на березень.

Як і в січні, 8 компаній встановили ціни від 6,70 грн до 6,97 грн за кубометр, інформує "ГазПравда".

Найкращу пропозицію на березень – 6,70 грн за кубометр – підготувала компанія Megawatt. Це на 9 коп. менше, аніж у лютому та січні.

Лише на 5 коп. дорожче – по 6,75 грн за куб – запропонувала компанія "Агросинтез Трейдінг". Це на 7 коп. вигідніше за їхню лютневу пропозицію.

На третьому місці з ціною 6,80 грн за кубометр – компанія "Енергетичнi ресурси України". Це на 10 коп. менше, аніж у лютому.

Далі з пропозицією 6,86 грн за кубометр – Газопостачальна компанія "Нафтогаз України".

6,88 грн за куб пропонує "ЕВОДА ТРЕЙД", 6,90 грн - "Газпромпостач", по 6,97 – Волиньелектро Збут і Закарпаття Енергозбут. Ці компанії залишили свої ціни на березень на лютневому рівні.

Решта ж постачальників (зокрема й регіональні газзбути, афілійовані з облгазами) запропонували 6,99 грн за кубометр.

Зазначимо, що газопостачальні компанії мають оприлюднювати вартість газу за 5 днів до початку місяця постачання, якщо ціна на наступний місяць буде відрізнятися від попереднього.

Нагадаємо, Кабінет міністрів на засіданні 18 січня до кінця карантину або опалювального сезону 31 березня затвердив граничну ціну на газ на рівні 6,99 гривень за кубометр. В середньому вартість знизиться на 30%, при цьому для деяких громадян - на 40%. Ця ціна нижча на 1,5 грн від тієї, яка була в опалювальному сезоні 2018-2019 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram