ГоловнаЕкономікаДержава

Міноборони здійснило першу закупівлю через Агенцію НАТО без посередників

Першою закупівлею для потреб ЗСУ стало придбання гусеничної стрічки для БМП.

Міноборони здійснило першу закупівлю через Агенцію НАТО без посередників
Фото: пресс-служба президента Украины

Міністерство оборони України здійснило першу закупівлю військових товарів через агенцію з підтримки та постачання НАТО без посередників.

Про це повідомила Місія України в НАТО.

"Вітаємо Міністерство оборони України з самостійним виходом на міжнародні та конкурентні ринки! Завершилась перша в історії Міноборони закупівля без посередників військових товарів через Агенцію НАТО з підтримки та постачання для потреб ЗСУ", - йдеться в повідомленні місії у Twitter.

Першою закупівлею для потреб Збройних Сил України стало придбання гусеничної стрічки для бойових машин піхоти БМП-1 та БМП-2, інформує Український мілітарний портал.

Самостійний вихід на міжнародні ринки дозволить значно зекономити кошти на закупівлях та уникнути більшості корупційних ризиків, коли оборонне відомство вимушене користуватися послугами компаній-посередників.

Примітно, що в Україні вже кілька разів повідомляли про успішне освоєння виробництво гусеничних стрічок для бойових машин піхоти. Спочатку про освоєння заявили на Харківському державному авіаційному підприємстві, а згодом - Житомирський бронетанковий та Завод ім. Малишева.

Проте Міністерство оборони звернулось до міжнародних закупівель, які, ймовірно, виявилися дешевшими.

Раніше повідомляли, що Міноборони до 2022-го хоче ліквідувати 44 держпідприємства, ще п’ять передати на приватизацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram