ГоловнаЕкономікаДержава

НКРЕКП вирішила залишити українські ТЕЦ сам на сам із проблематикою, - УЕА Новини компаній

В галузі працює близько 130 тисяч людей, що забезпечують теплом більше 5 мільйонів осель.

НКРЕКП вирішила залишити українські ТЕЦ сам на сам із проблематикою, - УЕА
Фото: zaxid.net

На відкритому засіданні НКРЕКП 4 листопада 2020 року члени Регулятора вирішили залишити українські ТЕЦ сам на сам із проблематикою теплової генерації та законодавчою неврегульованістю, про це повідомляє Українська Енергетична Асоціація на своїй сторінці у мережі Facebook.

У повідомленні йдеться, що сьогодні на засіданні під час розгляду питання «Про прийняття постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до Методики формування, розрахунку та встановлення тарифів на електричну та (або) теплову енергію, що виробляється на теплоелектроцентралях, теплових електростанціях та когенераційних установках» Комісія спромоглась внести лише редакційні технічні правки, без внесення змін по суті, які б дали можливість вивести підприємства галузі із затяжної кризи.

Українська Енергетична Асоціація зазначає, шо такий крок Регулятора прийнятий незважаючи на повне усвідомлення обмеження конкуренції ТЕЦ, через невідповідність методології тарифоутворення ринковим умовам. Рішення прийнято спираючись на некоректний протокол громадських обговорень та ігноруючи аргументи профільних асоціацій, які висловлювали свої зауваження від імені підприємств галузі.

Українська Енергетична Асоціація наголошує на тому, що суттєвість галузі генерації теплової енергії – це не «похибка» в енергетичному балансі, не «редакційна правка». Це галузь в якій працює близько 130 тисяч людей, що забезпечують теплом більше 5 мільйонів осель!

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram