ГоловнаЕкономікаДержава

До призначення нового голови НБУ виконувати його обов'язки буде Рожкова

Вона закликала політиків до співпраці.

До призначення нового голови НБУ виконувати його обов'язки буде Рожкова
Екатерина Рожкова
Фото: пресс-служба НБУ

Заступниця голови Національного банку України Катерина Рожкова тимчасово виконуватиме обов'язки голови НБУ. Про це вона заявила на брифінгу, пишуть "Українські новини".

"До призначення нового керівника я виконуватиму обов'язки голови НБУ", - сказала Рожкова.

Вона закликала президента Володимира Зеленського та політиків до ефективної співпраці.

Катерина Рожкова з 10 червня 2015 року по 18 січня 2016 року обіймала посаду директора департаменту банківського нагляду НБУ. Після чого стала в.о. заступника голови НБУ. У жовтні 2016 року стала заступником голови НБУ.

Рада НБУ 15 червня 2018 року за поданням голови НБУ призначила її першим заступником голови НБУ з 16 червня.

Нагадаємо, Верховна Рада України на засіданні 3 липня проголосувала за відставку голови Національного банку України Якова Смолія

Як повідомили кілька джерел LB.ua у "Слузі народу", фракція поки що не змогла узгодити кандидатуру на голову регулятора. У пріоритеті - голова правління "Укргазбанку" Кирило Шевченко і голова ради Нацбанку Богдан Данилишин. Рада голосуватиме за нового голову Нацбанку після того, як його кандидатуру внесе президент.

За інформацією шеф-редактора LB.ua Соні Кошкіної, на відставці Смолія наполягав президент Володимир Зеленський. Напередодні заяви про звільнення він кілька разів відвідував Офіс президента - 1 липня, за день до цього, після засідання Нацради реформ, а також у попередні дні.

Нагадаємо, 1 липня Яків Смолій оголосив, що подав президентові заяву про звільнення за власним бажанням через систематичний політичний тиск.

Він зазначив, що своєю відставкою хоче застерегти від подальших спроб підірвати інституційні основи центрального банку в Україні.

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що відставка голови Національного банку Якова Смолія зірвала Україні "угоду десятиліття" у вигляді розміщення єврооблігацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram