ГоловнаЕкономікаДержава

Закон про правки до Податкового кодексу №1210 набере чинності найближчим часом, - заступник голови ОП

У Раді підприємців при Кабміні вважають законопроєкт №1210 "податковим терором".

Закон про правки до Податкового кодексу №1210 набере чинності найближчим часом, - заступник голови ОП
Юлия Ковалив
Фото: facebook/Юлия Ковалив

Закон про внесення змін в Податковий кодекс щодо удосконалення адміністрування податків, усунення технічних і логічних неузгодженостей в податковому законодавстві (№1210) набуде чинності найближчим часом.

Про це заявила заступник керівника Офісу Президента України Юлія Ковалів.

"Ухвалений парламентом законопроєкт дозволить продовжити реформування Державної податкової служби шляхом перетворення її в єдину юридичну особу і підвищення прозорості її діяльності. Крім того, законопроєкт містить низку важливих норм, спрямованих на вдосконалення системи адміністрування податків, передбачає імплементацію положень плану BEPS у боротьбі з розмиванням податкової бази, розширює інвестиційні стимули шляхом введення прискореної амортизації та ін.", - зазначила вона в коментарі агентству Інтерфакс-Україна.

Ковалів вказала, що виклики для бізнесу, пов'язані з пандемією COVID-19, вимагають відповіді і від фіскальних органів.

"У найкоротші терміни планується внесення до парламенту законодавчих ініціатив, спрямованих на спрощення адміністрування податків, врегулювання строків впровадження нових фіскальних інструментів, виходячи з економічної ситуації, пов'язаної з карантинними обмеженнями в Україні та світі, посилення прозорості та підзвітності діяльності податкової служби та зменшення розмірів штрафів", - підкреслила вона.

Нагадаємо, 16 січня 2020 парламент схвалив у другому читанні і загалом скандальний законопроєкт №1210 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податків, усунення технічних і логічних неузгодженостей в податковому законодавстві».

У Раді підприємців при Кабінеті Міністрів України назвали законопроєкт №1210 «податковим терором».

Категорично проти цього законопроєкту виступили всі основні бізнес-асоціації та асоціації іноземних інвесторів України - в т.ч. Європейська Бізнес Асоціація, Американська торгова палата, Український союз промисловців і підприємців, Федерація роботодавців України та багато інших.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram