ГоловнаЕкономікаДержава

Гетманцев спростував звинувачення в недоотриманні бюджетом коштів від ПДВ

Глава профільного комітету оприлюднив свіжі дані щодо нарахування ПДВ

Гетманцев спростував звинувачення в недоотриманні бюджетом коштів від ПДВ
Фото: finbalance.com.ua

База податку на додану вартість (ПДВ) у державному бюджеті за березень 2020 року становила 856,5 млрд грн, нарахування – 20,7 млрд грн, що говорить про підсумкове навантаження 2,42%, тоді як в аналогічному періоді 2019 року база становила 916,6 млрд грн, нарахування – 19,1 млрд грн, а навантаження – 2,08 %. Про це повідомив глава податкового комітету Верховної ради Данило Гетманцев, пише РБК-Україна.

"Щодо дивно довго незгасаючого скандалу авторства найяскравішого міністра в історії вітчизняних фінансів, якого полюбили в опозиції, повідомляю що ПДВ за березень 2020 року склав (грн): база 856,5 млрд, нарахування 20,7 млрд. Разом, навантаження 2,42 %. Рідкісний випадок, коли скандал, пов'язаний із відставкою міністра триває довше, ніж перебування його на посаді", – написав Гетманцев.

Нагадаємо, раніше Данило Гетманцев заявив, що Нова податкова припинила більшу частину системних схем зловживання з ПДВ, які були за попередньої влади.

Крім того, Гетманцев назвав звинувачення ексміністра фінансів Ігоря Уманського про 5 млрд грн, які нібито держава недоотримала від "скруток" із ПДВ або інших так званих схем безпідставними та такими, що не знаходять підтвердження.

Також в інтерв'ю OBOZREVATEL голова ДПС Сергій Верланов заявив, що за час своєї роботи нова податкова завдяки ліквідації шахрайських схем додатково принесла до бюджету понад 15 млрд грн. Тому звинувачення ексміністра фінансів Ігоря Уманського про нібито втрату 5 млрд грн на ПДВ ґрунтуються на фейку, який зробили ті, хто раніше заробляв на цих схемах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram